top of page
Wave
logo sam northerlake

Kinder- en jeugdboekenuitgeverij

Sam Northerlake

Uitgelicht

Het raadsel van de verdwenen mijter

Sandra C. Hessels

Pietje is een beetje zenuwachtig. Hij krijgt van niemand minder dan Sinterklaas een rondleiding door het prachtige, oude kasteel in Spanje. De goedheiligman neemt hem mee door diverse zalen van het museum. Hier worden onder andere alle tekeningen en knutsels van de kinderen bewaard en er is een speciale garderobe vol mantels en mijters. Pietje kijkt zijn ogen uit, maar als ze bij de kostbaarste mijter van allemaal komen, is er niets te zien! Hij is weg! Waar is die mijter? Zou hij… gestolen zijn?

ISBN: 9789492343482

reading-3969956.jpg
theatre-2601686.jpg

Uitgelicht

Het raadsel Wandor

1698052721.png

Marlies Vaz Nunes

Onna woont samen met haar ouders, broer en opa in een herberg in het dorp Pellona. Midden in de winter komt de zestienjarige Wandor op haar pad. Hij is zwaargewond, lijdt aan geheugenverlies en wordt, nadat hij door de dokter is behandeld, in de herberg ondergebracht om te herstellen.
Onna vindt hem intrigerend en krijgt steeds sterker het vermoeden dat hij zijn geheugen helemaal niet kwijt is, maar doet alsof. Waarom? Heeft hij een geheim? Als de priester en de dorpschef een ongewone interesse in hem tonen, vermoedt ze dat zijn geheim hem in gevaar kan brengen.
Om hem te kunnen helpen probeert ze achter dat geheim te komen.

BESTSELLERS

border.png

Genomineerd voor de
Hotze de Roos prijs

Genomineerd voor de
Hotze de Roos prijs

Genomineerd voor de
Hotze de Roos prijs

Genomineerd voor de
Hotze de Roos prijs

9789464499414_front.jpg
bestsellers
Cover.jpg
Bestsellers
NIEUWSTE TITELS
AANBEVELINGEN

Jouw vakantieverhaal

win een uitgeverscontract

Het thema van de verhalenwedstrijd 2024 is: Koffers gepakt? Gaan!

De verhalenwedstrijd heeft als doel meer bekendheid te geven aan het kinderboek. Schrijvers dagen we uit om een leesbaar en goed verhaal te schrijven. De uitreiking vindt plaats op 29 juni 2024.

Let goed op: stuur geen verhalen in met afbeeldingen of gekleurde letters. Gebruik als lettertype Times New Roman 12. Regelafstand 1,5. Aanleveren als Word bestand.

Bekijk meer schrijfwedstrijden op Schrijvenonline.org en Schrijverspunt.nl.

Juno kinderboekenprijs
border.png
a-book-5285877.jpg

OVER ONS

Kinder- en jeugdboekenuitgeverij Sam Northerlake is een nieuwe uitgeverij gespecialiseerd in het uitgeven van boeken voor de jeugd. Ondanks onze jonge geschiedenis, hebben wij als imprint van ClusterEffect wel jarenlange ervaring binnen de uitgeefwereld. Daarom kunnen wij ook elke titel uitgeven als e-book en luisterboek, zodat er voor de aangesloten auteurs en illustrators een maximaal rendement is. 

Op het moment staat ons fonds open voor nieuwe manuscripten. Bekijk onze manuscriptenpagina voor de voorwaarden.

Imprint van:

clustereffect
bottom of page